light box
امتیاز 2.58 توانایی رقابتی برنج با علف های هرز: به صوی اصلاح ارقام برنج سرکوبگر علف های هرز">

نوع فایل : word
تعداد صفحات ترجمه تایپ شده با فرمت ورد با قابلیت ویرایش : 16
تعداد کلمات : 6200
مجله : Plant improvment
انتشار : 2022
ترجمه متون داخل جداول : ترجمه شده است
درج جداول در فایل ترجمه : درج شده است
منابع داخل متن : به صورت فارسی درج شده است
کیفیت ترجمه : بالا
دسته بندی :
برچسب ها : ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

عنوان فارسی مقاله:توانایی رقابتی برنج با علف های هرز: به صوی اصلاح ارقام برنج سرکوبگر علف های هرز

چکیده

  برنج (Oryza sativa L.) یک محصول حیاتی برای دستیابی به امنیت غذایی جهانی است. متأسفانه علف های هرز عامل اصلی محدود کننده عملکرد در سیستم های تولید برنج در سراسر جهان هستند. توسعه برنج با توانایی رقابتی بالاتر از علف های هرز به دستیابی به مدیریت پایدار علف های هرز کمک می کند، زیرا ارقام قوی برنج مزیت رقابتی نسبت به علف های هرز خواهند داشت. از آنجایی که خویشاوندان وحشی اغلب توسط اصلاح‌کنندگان گیاه در برنامه‌های بهبود محصول کشف می‌شوند، مطالعات گلخانه‌ای برای ارزیابی پتانسیل سرکوب علف‌های هرز ۵۴ توده برنج علف‌های هرز (خویشاوندان علف‌های هرز برنج کشت‌شده) در برابر بارنی گراس (Echinochloa crusgalli) و   Leptochloa panicoides  انجام شد. سه رقم برنج آللوپاتیک (PI312777، PI338046 و Rondo) و دو رقم تجاری برنج (CL163 و REX) به ترتیب به عنوان شاهد مثبت و منفی معرفی شدند. در میان تمام ترکیبات آزمایشی برنج علف هرز، B2 رشد E. crus-galli را تا ۵۲٪ سرکوب کرد، در حالی که الحاق B81 رشد L. panicoides را تا ۶۱٪ سرکوب کرد. الحاق B81 باعث مهار رشد بیش از ۵۰ درصدی E. crus-galli و L. panicoides شد. بنابراین، B2 و B81 به عنوان سرکوب‌کننده‌ترین توده‌های برنج علف‌های هرز شناسایی شدند. پتانسیل سرکوب علف های هرز در برنج علف های هرز از نظر مورفولوژیکی با نوع شلتوک و طول ریش ارتباط داشت. ترکیبات برنج علف های هرز سرکوب کننده علف های هرز شناسایی شده از این مطالعه می تواند به عنوان منبعی از مواد ژنتیکی خام در برنامه های اصلاح برنج استفاده شود. تحقیقات آتی باید بر شناسایی مکانیسم اساسی برای پتانسیل بالای سرکوب علف‌های هرز ترکیب‌های خاص برنج علف‌های هرز متمرکز شود( ارقام برنج سرکوبگر علف).

Title: Competitive ability of weedy rice: toward breeding weed-suppressive rice cultivars

Abstract

 Rice (Oryza sativa L.) is a vital crop for achieving global food security. Unfortunately, weeds are the major yield-constraining factor in rice production systems worldwide. Development of rice with higher competitive ability than weeds will help achieve sustainable weed management, as robust rice cultivars will have a competitive advantage over weeds. As wild relatives are often explored by plant breeders in crop improvement programs, greenhouse studies were conducted to evaluate weedsuppressive potential of 54 weedy rice accessions (weedy relatives of cultivated rice) against barnyardgrass (Echinochloa crusgalli) and Amazon sprangletop (Leptochloa panicoides). Three allelopathic rice cultivars (PI312777, PI338046, and Rondo), and two commercial rice cultivars (CL163 and REX) were included as a positive and negative control, respectively. Among all the test accessions of weedy rice, B2 suppressed the growth of E. crus-galli by 52%, whereas accession B81 suppressed L. panicoides growth by 61%. Accession B81 caused greater than 50% growth inhibition of both E. crus-galli and L. panicoides. Thus, B2 and B81 were identified as the most weed-suppressive weedy rice accessions. Weed-suppressive potential in weedy rice was associated morphologically with hull type and awn length. Weed-suppressive weedy rice accessions identified from this study can be used as a source of raw genetic material in rice improvement programs. Future research should focus on identifying the underlying mechanism for a high weed-suppressive potential of specific weedy rice accessions.

دیدگاهها بسته است.

محصولات مشابه
کمبود(نقص) توجه و علائم ADHD در بزرگسالان مبتلا به بیماری فابری – یک مطالعه آزمایشی
خـریـد محـصـول
مرزهای جدید در مدیریت سرطان رکتوم اولیه و پیشرفته
خـریـد محـصـول
ریسک میوکاردیت و پریکاردیت در بزرگسالان جوان به دنبال واکسیناسیون mRNA COVID-19
خـریـد محـصـول
بروز میوکاردیت و پریکاردیت در بیماران واکسینه نشده پس از کووید-۱۹
خـریـد محـصـول
الگوریتم ازدحام آفتاب پرست کارآمد برای مسئله توزیع بار اقتصادی
خـریـد محـصـول
فرآیند بازآفرینی شهری: مورد یک مجتمع مسکونی در حومه رم، ایتالیا
خـریـد محـصـول
رابطه پویا بین شاخص سهام و قیمت دارایی: تجزیه و تحلیل بلندمدت
خـریـد محـصـول
تشخیص بیماری پوسیدگی طوقه در گندم در شرایط محیطی کنترل شده
خـریـد محـصـول
بکارگیری بهینه سازی برای حمایت از مدیریت تطبیقی آب رودخانه ها
خـریـد محـصـول
ارزیابی تأثیر آموزش زیست محیطی بر رفتار سازگار با محیط زیست
خـریـد محـصـول
ثبت اختراع یا انتشار مقاله

در اولین مرحله از شروع یک تحقیق جدید نیاز است منابع مختلفی جستجو شود تا جدید بودن ایده مورد بررسی قرار گیرد. یکی از بهترین منابع جهت جستجو، لیست اختراع های ثبت شده است. پایگاه های جستجوی پتنت به محقق کمک میکند پیشینه تحقیق خود را مورد بررسی قرار دهد تا مطمئن شود کار تکراری انجام نمیدهد. سامانه جستجوگر مالکیت فکری دارکوب به تازگی از پایگاه جستجو علائم تجاری خود نیز رونمایی کرده است که دارای امکانات تخصصی فراوانی می باشد.

ثبت اختراع یا انتشار مقاله کدام اول باید انجام شود؟ پژوهشگران منابع مالی و غیر مالی بسیاری را صرف انجام تحقیقات و پژوهش ها میکنند و امکان دارد تعدادی از آنها تبدیل به دستاوردها و فناوری های نو گردد. محققان این نتایج را به سرعت در مقالات علمی ملی و بین المللی منتشر و به آن افتخار میکنند. اما باید مد نظر داشت، چنانچه دستاورد پژوهشی امکان تبدیل شدن به یک محصول یا فرآیند قابل استفاده و تولید در صنعت را داشته باشد، هر گونه انتشار عمومی از جمله مقاله باعث از دست رفتن شرط جدید بودن و در نتیجه عدم امکان ثبت فناوری به عنوان اختراع خواهد شد.

در نتیجه محققان و پژوهشگران باید پیش از هرگونه افشاء عمومی آن دسته از نتایج تحقیقاتی که شرایط ثبت اختراع را دارا می باشد به صورت اظهارنامه اختراع در اداره مربوطه ثبت و سپس نسبت به انتشار آنها اقدام کنند. امکان دارد مراحل ثبت اختراع چندین ماه به طول بیانجامد که انتشار مقاله (و مانند آن) پس از تاریخ ثبت اظهارنامه اختراع مشکلی را در فرآیند ثبت اختراع بوجود نمی آورد.

از آنجا که برخی دستاورد ها مانند روشهای تشخیص بیماری و نوآوری های مدیریتی قابلیت ثبت اختراع بین المللی و ملی را ندارند، محققان بدون نگرانی میتوانند انتشار در مقالات داخلی و خارجی را به عنوان اولین گزینه جهت کسب افتخار دست یابی به این قبیل پژوهشها انتخاب کنند.

 
برو بالا