عنوان فارسی مقاله:عملکرد، انتقال و تنظیم اسیدهای آمینه: چه چیزی در برنج وجود ندارد؟
چکیده
اسیدهای آمینه ترکیبات گیاهی ضروری هستند که به عنوان اجزای سازنده پروتئینها، اشکال غالب توزیع نیتروژن (N) و مولکولهای سیگنال دهی عمل میکنند. اسیدهای آمینه گیاهی از طریق جذب توسط ریشه، کاهش نیترات و جذب آمونیوم مشتق میشوند. بسیاری از انتقال دهندههای اسیدهای آمینه (AATs) که واسطه فرآیندهای انتقال آمینو اسیدها هستند در آرابیدوپسیز مشخص شدهاند، در حالی که عملکرد و تنظیم اکثریت قریب به اتفاق AATs در برنج (Oryza sativa L.) و سایر محصولات ناشناخته باقی مانده است. در این بررسی، ما درک فعلی اسیدهای آمینه در ریزوسفر و در متابولیسم را خلاصه میکنیم. ما عملکرد آنها را به عنوان مولکولهای سیگنال و در تنظیم معماری گیاه، زمان گلدهی و دفاع در برابر استرس غیرزیستی و حمله پاتوژن توصیف میکنیم. AAT ها نه تنها در ریشه و انتقال اسیدهای آمینه از منبع به اندامهای غرق، تنظیم جذب نیتروژن و کارایی استفاده، بلکه به عنوان انتقال دهندههای بسترهای غیر اسید آمینه یا به عنوان حسگرهای اسید آمینه عمل میکنند. چندین ژن AAT تغییرات طبیعی را در نواحی پروموتر و کدکننده خود نشان میدهند که با تغییر نرخ جذب اسیدهای آمینه، محتوای N دانه و تعداد پنجه مرتبط است. توسعه یک مدل انتقال اسید آمینه در گیاهان، دستکاری AAT ها را برای بهبود معماری برنج، عملکرد و کیفیت دانه و کارایی استفاده از N پیش خواهد برد.