عنوان فارسی مقاله:توانایی رقابتی برنج با علف های هرز: به صوی اصلاح ارقام برنج سرکوبگر علف های هرز
چکیده
برنج (Oryza sativa L.) یک محصول حیاتی برای دستیابی به امنیت غذایی جهانی است. متأسفانه علف های هرز عامل اصلی محدود کننده عملکرد در سیستم های تولید برنج در سراسر جهان هستند. توسعه برنج با توانایی رقابتی بالاتر از علف های هرز به دستیابی به مدیریت پایدار علف های هرز کمک می کند، زیرا ارقام قوی برنج مزیت رقابتی نسبت به علف های هرز خواهند داشت. از آنجایی که خویشاوندان وحشی اغلب توسط اصلاحکنندگان گیاه در برنامههای بهبود محصول کشف میشوند، مطالعات گلخانهای برای ارزیابی پتانسیل سرکوب علفهای هرز ۵۴ توده برنج علفهای هرز (خویشاوندان علفهای هرز برنج کشتشده) در برابر بارنی گراس (Echinochloa crusgalli) و Leptochloa panicoides انجام شد. سه رقم برنج آللوپاتیک (PI312777، PI338046 و Rondo) و دو رقم تجاری برنج (CL163 و REX) به ترتیب به عنوان شاهد مثبت و منفی معرفی شدند. در میان تمام ترکیبات آزمایشی برنج علف هرز، B2 رشد E. crus-galli را تا ۵۲٪ سرکوب کرد، در حالی که الحاق B81 رشد L. panicoides را تا ۶۱٪ سرکوب کرد. الحاق B81 باعث مهار رشد بیش از ۵۰ درصدی E. crus-galli و L. panicoides شد. بنابراین، B2 و B81 به عنوان سرکوبکنندهترین تودههای برنج علفهای هرز شناسایی شدند. پتانسیل سرکوب علف های هرز در برنج علف های هرز از نظر مورفولوژیکی با نوع شلتوک و طول ریش ارتباط داشت. ترکیبات برنج علف های هرز سرکوب کننده علف های هرز شناسایی شده از این مطالعه می تواند به عنوان منبعی از مواد ژنتیکی خام در برنامه های اصلاح برنج استفاده شود. تحقیقات آتی باید بر شناسایی مکانیسم اساسی برای پتانسیل بالای سرکوب علفهای هرز ترکیبهای خاص برنج علفهای هرز متمرکز شود( ارقام برنج سرکوبگر علف).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.