عنوان فارسی مقاله:تأثیر نانو سلنیوم عنصری بر روی هضم پذیری غذا، تخمیر شکمبه و مشتقات پورین در گوسفند
چکیده
هدف این آزمایش مطالعه اثر نانوسلنیوم شکمبه بر روی هضم پذری خوراک، تخمیر شکمبه و مشتقات پورین در گوسفند بود. هشت گوسفند نر کانوله شده (۴۲٫۵+۳٫۲ کیلوگرم وزن بدن) در آزمایش مربع لاتین ۴ در ۴ با یک تکرار در چهار دوره ۲۰ روزه استفاده شدند. بسته به طراحی تیمار، گوسفندان با رژیم غذایی پایه مکمل دهی شده با ۰،۰٫۳، ۳ ۶ گرم نانو سلنیوم/ کیلوکرم ماده خشک تغذیه شدند. اسیدیته شکمبه (۶٫۶۸ تا ۶٫۸۰) و غلظت آمونیوم کاهش یافته و غلظت کل VFA به طور خطی و کوادراتی با افزایش مکمل دهی نانو سلنیوم افزایش یافت. نسبت استات به پروپیونات به طور خطی و کوادراتی به دلیل افزایش غلظت پروپیونات افزایش یافت. تجزیه الیاف خنثی شکمبه (Andf) Leymus chinensis و پروتین خام خوارک سویا به طور خطی و کوادراتی با تغذیه نانو سلنیوم افزایش یافت. به طور مشابه، هضم پذیری عناصر مغذی در کل دستگاه گوارشی و ترشح مشتقات پورین در ادرار به طور کوادراتی با افزایش مکمل نانو سلنیوم تغییر یافت. نتایج حاضر نشان میدهد که مکمل دهی نانوسلنیوم در رژیم غذایی پایه موجب بهبود تخمیر شکمبه و و استفاده از غذا میشود. نانو سلنیوم میتواند موجب تحریک فعالیت میکروبی شکمبه، میکرو ارگانیسمهای گوارشی یا فعالیت انزیمی شود. دوز بهینه نانو سلنیوم حدود ۳ گرم بر کیلو گرم DM در گوسفندان بود.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.