عنوان فارسی مقاله:ظرفیت حذف رادیکال های آزاد و غربالگری HPLC-DAD ترکیبات فنولی از خمیر و بذر میوه Syzygium claviflorum (جمبو)
چکیده
اخیراً تقاضا برای آنتی اکسیدان های طبیعی در تولید مواد غذایی به دلیل سمیت احتمالی آنتی اکسیدان های مصنوعی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در این زمینه، این کار تحقیقاتی به منظور ارزیابی پتانسیل بذر (دانه با هسته) و پالپ (قسمت خوراکی: خمیر با پوست) Syzygium claviflorum به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی انجام شد. ظرفیت مهار رادیکال آزاد عصاره S. claviflorum توسط رادیکال آزاد ۲,۲′- azino-bis (3-ethylbenzothiazolin)-6-sulfonic acid ABTS) و ۱-۱-Diphenyl-2-picrylhydrazyl DPPH ارزیابی شد. تست پاکسازی در سنجش مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS، عصاره دانه به طور قابلتوجهی (۰۵/۰p<) خاصیت مهار رادیکال آزاد و خواص آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به عصاره پالپ نشان داد. ظرفیت حذف رادیکالهای آزاد عصاره S. claviflorum از دانه با آنتی اکسیدان های طبیعی و مصنوعی مانند اسید اسکوربیک و هیدروکسی تولوئن بوتیله (BHT) قابل مقایسه بود. در سنجش ABTS، عصاره بذر S. claviflorum (IC50 = 0.02 ± ۳٫۸۰ میکروگرم بر میلیلیتر) ظرفیت حذف رادیکالهای آزاد بالاتری را نسبت به اسید آسکوربیک (IC50 = 0.06 ± ۱۰٫۲۳ میکروگرم در میلیلیتر) و BHT با IC50 ± ۱۰۲ نشان داد. در تجزیه و تحلیل ترکیبات زیست فعال، عصاره دانه دارای مقدار بیشتری تانن کل (۴٫۱۸ ± ۳۰۲٫۲ میلی گرم TAE در گرم – ۱ عصاره خشک)، فنولیک (۲۰۶٫۶۱ ± ۳٫۷۸ میلی گرم GAE g-1 عصاره خشک) و فلاونوئیدها (۱٫۳۷ ± ۱٫۳۷) بود. ۰٫۲۳ میلی گرم QE گرم عصاره خشک) در مقایسه با عصاره پالپ. علاوه بر این، ۹ ترکیب فنلی در بذر و پالپ S. claviflorum توسط HPLC-DAD شناسایی شد. در بین ترکیبات فنلی شناسایی شده، محتویات اپی کاتچین، هیدرات کاتچین و اسید گالیک غالبترین ترکیبات فنلی در عصاره دانه و پالپ بودند. ترکیبات بیواکتیو و فنولیک با ظرفیت آنتی اکسیدانی به عنوان اندازه گیری با سنجش DPPH، ABTS ارتباط زیادی داشتند. بنابراین، میتوان به طور خلاصه بیان کرد که دانه S. claviflorum منبع غنی از ترکیبات فنلی با خواص ضداکسیدانی و مهار رادیکالهای آزاد عالی است و پتانسیل بسیار زیادی برای جایگزینی آنتی اکسیدان های مصنوعی در نگهداری مواد غذایی دارد(خمیر و بذر میوه).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.