عنوان فارسی مقاله:تأثیر نانوسلنیوم با دوز بالا و مخمر سلنیوم بر روی هضم پذیری غذا، تخمیز شکمبه و مشتقات پورین در گوسفند
چکیده
هدف این مطالعه ارزیابی اثر مکمل دهی نانوسلنیوم و سلنیوم-مخمر بر روی هضم پذیری خوارک، تخمیر شکمبه و مشتقات پورین ادرار در گوسفند میباشد. شش گوسفند با میانگین ۴۳٫۳۲±۴٫۸ kg وزن بدن کانوله گذاری شدند که در آزمایش لاتین ۳ در ۳ انجام شد. تیمارها شامل شاهد (بدون NS و YS)، NS با ۴ گرم نانو SE (4 میلی گرم SE)، و ES با ۴ گرم SE-مخمر (۴ میلی گرم SE) به ازای هر کیلوگرم ماده خشک رژیم غذایی (DM) میباشد. دورههای ازمایشی به ترتیب ۲۵ روز و ۱۵ روز سازگاری و ۱۰ روز نمونه برداری بود. اسیدیته شکمبه، غلظت نیتروژن آمونیوم، نسبت مولی پروپیونات و نسبت استات به پروپیونات کاهش یافته و غلظت VFA شکمبه با افزایش مکمل NS و YS افزایش یافت. تجزیه فیبر بازدارنده و پروتین خام با مکمل دهی سلنیوم افزایش یافت. هضم پذیری ماده خشک، ماده آلی، پروتین خام، عصاره اتر، ANDF و ADF در دستگاه گوارشی و ترشح مشتقات پورین تحت تأثیر رژیم غذایی مکمل سلنیوم قرار گرفت. تخمیر شکمبه با تغذیه NS بهبود یافت و ضریب تبدیل غذا با YS افزایش یافت. میتوان نتیجه گرفت که سلنیوم را میتوان به عنوان سلنیوم در تغذیه نشخوار کنندگان استفاده کرد(سلنیوم بر روی هضم پذیری غذا).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.