بهبود اثرات مضر آب شور بر سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و عملکرد بادمجان

نوع فایل : word

تعداد صفحات ترجمه تایپ شده با فرمت ورد با قابلیت ویرایش : 18

تعداد کلمات : 6200

مجله : Annals of Agricultural Sciences

انتشار : 2019

ترجمه متون داخل جداول : ترجمه شده است

درج جداول در فایل ترجمه : درج شده است

منابع داخل متن : به صورت فارسی درج شده است

کیفیت ترجمه : بالا

:

تاریخ انتشار
3 ژانویه 2022
دسته بندی
تعداد بازدیدها
1231 بازدید
32,000 تومان

عنوان فارسی مقاله:بهبود اثرات مضر آب شور بر سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و عملکرد بادمجان با استفاده از محلول پاشی سولفات روی

چکیده

 برای کاهش اثرات مضر شوری کلرید سدیم بر توسعه، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و عملکرد بادمجان (Solanum melongena L.) با استفاده از محلول پاشی سولفات روی (ZnSO4)، آزمایش گلدانی در دو فصل تابستان ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در مزرعه آزمایشی دانشکده کشاورزی، دانشگاه عین شمس انجام شد. هشت تیمار ترکیبی از دو سطح کلرید سدیم آب آبیاری ۰ و ۱۰۰ میلی‌مولار و چهار سطح Znso4، ۰٫۷، ۱٫۵ و ۳ میلی‌مولار بودند. نتایج نشان داد که کمتر از ۱۰۰ میلی مولار غلظت NaCl عناصر درشت مغذی (N، K، Mg و Ca) در برگ به طور معنی داری کاهش یافت، در حالی که غلظت سدیم در هر دو برگ و میوه افزایش یافت که منجر به افزایش غلظت مالون دی آلدئید (MDA) شد که در کاهش رشد رویشی، رنگدانه‌های فتوسنتزی، تعداد گل‌ها، تعداد میوه‌ها، رشد میوه و عملکرد کل بادمجان در هر دو فصل نقش داشت. محلول پاشی ZnSO4 با تحریک رشد، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی به شکل سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کل قندهای محلول، پرولین، اسیدهای آمینه آزاد و پروتئین کل محلول اثرات نامطلوب شوری را کاهش داد که باعث افزایش تعداد گل‌ها، تعداد میوه، تشکیل میوه و عملکرد کل میوه شد. موثرترین تیمار که اثرات نامطلوب تنش شوری را کاهش داد ۱٫۵ میلی مولار ZnSO4 بود.

ادامه مطلب

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

Title: Ameliorating the deleterious effects of saline water on the antioxidants defense system and yield of eggplant using foliar application of zinc sulphate

Abstract

 To alleviate the harmful effects of NaCl salinity on the development, antioxidants defense system and yield of eggplant (Solanum melongena L.) using foliar application of zinc sulphate (ZnSO4), a pot experiment was conducted during two summer seasons 2017 and 2018 at the Experimental Farm, Faculty of Agriculture, Ain Shams University. Eight treatments were the combination of two sodium chloride levels of irrigation water 0 and 100 mM, and four levels of ZnSO4 0, 0.7, 1.5 and 3 mM. Results indicated that, under 100 mM NaCl concentration of the macronutrients (N, K, Mg and Ca) in leaves significantly decreased, while sodium concentration increased in both leaves and fruits which led to an increase in the concentration of malondialdehyde (MDA) which in turn reflecting on the reduction of vegetative growth, photosynthetic pigments, flowers number, fruits number, fruit setting and total yield of eggplant in both seasons. The foliar application of ZnSO4 alleviated the adverse effects of salinity by stimulating the growth, antioxidants defense system in the form of superoxide dismutase (SOD), total soluble sugars, proline, free amino acids and total soluble protein, which enhanced the flowers number, fruits number, fruit setting and total fruits yield. The most effective application that antagonized the adverse effects of salinity stress was 1.5 mM ZnSO4.