عنوان فارسی مقاله:بهبود اثرات مضر آب شور بر سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و عملکرد بادمجان با استفاده از محلول پاشی سولفات روی
چکیده
برای کاهش اثرات مضر شوری کلرید سدیم بر توسعه، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و عملکرد بادمجان (Solanum melongena L.) با استفاده از محلول پاشی سولفات روی (ZnSO4)، آزمایش گلدانی در دو فصل تابستان ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در مزرعه آزمایشی دانشکده کشاورزی، دانشگاه عین شمس انجام شد. هشت تیمار ترکیبی از دو سطح کلرید سدیم آب آبیاری ۰ و ۱۰۰ میلیمولار و چهار سطح Znso4، ۰٫۷، ۱٫۵ و ۳ میلیمولار بودند. نتایج نشان داد که کمتر از ۱۰۰ میلی مولار غلظت NaCl عناصر درشت مغذی (N، K، Mg و Ca) در برگ به طور معنی داری کاهش یافت، در حالی که غلظت سدیم در هر دو برگ و میوه افزایش یافت که منجر به افزایش غلظت مالون دی آلدئید (MDA) شد که در کاهش رشد رویشی، رنگدانههای فتوسنتزی، تعداد گلها، تعداد میوهها، رشد میوه و عملکرد کل بادمجان در هر دو فصل نقش داشت. محلول پاشی ZnSO4 با تحریک رشد، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی به شکل سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کل قندهای محلول، پرولین، اسیدهای آمینه آزاد و پروتئین کل محلول اثرات نامطلوب شوری را کاهش داد که باعث افزایش تعداد گلها، تعداد میوه، تشکیل میوه و عملکرد کل میوه شد. موثرترین تیمار که اثرات نامطلوب تنش شوری را کاهش داد ۱٫۵ میلی مولار ZnSO4 بود.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.