عنوان فارسی مقاله:شناسایی واریتههای برنج دیم (آپلند) بومی از نظر پتانسیل عملکرد بالا و ویژگیهای کیفیت دانه در شرایط دیم در تایلند
چکیده
برنج بومی دیم (آپلند)، غذای اصلی مردم محلی در مناطق شمالی و شمال شرقی تایلند است. در نتیجه، تغییرات عملکرد دانه و برهمکنش GxE برای سازگاری گستردهتر ارقام برنج دیم (آپلند) مورد استفاده قرار گرفتهاند. یک ژنوتیپ پرمحصول که در محیطهای ضعیف عملکرد خوبی داشته باشد بسیار مورد نیاز است. بنابراین، آزمایش ما با هدف شناسایی انواع برنج بومی با پتانسیل بالا برای عملکرد دانه و ثبات عملکرد در شرایط دیم انجام شد. ۵۰ ژنوتیپ برنج دیم (آپلند) از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ مورد ارزیابی قرار گرفتند که در آن یک طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در طول سه سال انجام شد. بر اساس عملکرد دانه، هشت رقم برنج دیم (آپلند) بومی شامل ULR026، ULR042، ULR075، ULR078، ULR080، ULR081، ULR089 و ULR105 عملکرد برتر، پایداری عملکرد بالا و سازگاری بیشتر را نسبت به سایر گونهها، از جمله رقم Sew Mae Jan نشان داد. صفات دیگر واریته های برتر شامل محتوای آمیلوز بالا (ULR081 و ULR075)، عطر بالا (ULR078) و آزمایش دمای ژلاتینه شدن متوسط (GT) (ULR078، ULR026، و ULR105) بود. آزمون انتخاب رقم مشارکتی (PVS) برای پذیرش و ترویج کشاورزان (ها) این ارقام در شرایط دیم بیشتر مورد مطالعه قرار خواهد گرفت(شناسایی واریتههای برنج دیم).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.