شناسایی واریته‌های برنج دیم (آپلند) بومی از نظر پتانسیل عملکرد بالا و ویژگی‌های کیفیت دانه

نوع فایل : word

تعداد صفحات ترجمه تایپ شده با فرمت ورد با قابلیت ویرایش : 18

تعداد کلمات : 6200

مجله : Annals of Agricultural Sciences

انتشار : 2020

ترجمه متون داخل جداول : ترجمه شده است

درج جداول در فایل ترجمه : درج شده است

منابع داخل متن : به صورت فارسی درج شده است

کیفیت ترجمه : بالا

:

تاریخ انتشار
9 ژانویه 2022
دسته بندی
تعداد بازدیدها
1252 بازدید
30,000 تومان

عنوان فارسی مقاله:شناسایی واریته‌های برنج دیم (آپلند) بومی از نظر پتانسیل عملکرد بالا و ویژگی‌های کیفیت دانه در شرایط دیم در تایلند

چکیده

 برنج بومی دیم (آپلند)، غذای اصلی مردم محلی در مناطق شمالی و شمال شرقی تایلند است. در نتیجه، تغییرات عملکرد دانه و برهمکنش GxE برای سازگاری گسترده‌تر ارقام برنج دیم (آپلند) مورد استفاده قرار گرفته‌اند. یک ژنوتیپ پرمحصول که در محیط‌های ضعیف عملکرد خوبی داشته باشد بسیار مورد نیاز است. بنابراین، آزمایش ما با هدف شناسایی انواع برنج بومی با پتانسیل بالا برای عملکرد دانه و ثبات عملکرد در شرایط دیم انجام شد. ۵۰ ژنوتیپ برنج دیم (آپلند) از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ مورد ارزیابی قرار گرفتند که در آن یک طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در طول سه سال انجام شد. بر اساس عملکرد دانه، هشت رقم برنج دیم (آپلند) بومی شامل ULR026، ULR042، ULR075، ULR078، ULR080، ULR081، ULR089 و ULR105 عملکرد برتر، پایداری عملکرد بالا و سازگاری بیشتر را نسبت به سایر گونه‌ها، از جمله رقم Sew Mae Jan نشان داد. صفات دیگر واریته های برتر شامل محتوای آمیلوز بالا (ULR081 و ULR075)، عطر بالا (ULR078) و آزمایش دمای ژلاتینه شدن متوسط ​​(GT) (ULR078، ULR026، و ULR105) بود. آزمون انتخاب رقم مشارکتی (PVS) برای پذیرش و ترویج کشاورزان (ها) این ارقام در شرایط دیم بیشتر مورد مطالعه قرار خواهد گرفت(شناسایی واریته‌های برنج دیم).

ادامه مطلب

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

Title: Characterization of indigenous upland rice varieties for high yield potential and grain quality characters under rainfed conditions in Thailand

Abstract

 Indigenous upland rice is a staple food for local people in the North and Northeast regions of Thailand. As a result, variations of grain yield and GxE interactions have been utilized for wider adaptability of upland rice varieties. A high yielding genotype that performs well under a good yielding environment as well as in poor environments is greatly needed. Our experiment, therefore, aimed to identify high potential indigenous upland rice varieties for grain yield and yield stability under rainfed conditions. Fifty upland rice genotypes were evaluated from 2013 to 2015, in which a randomized complete block design with three replications was laid out over the three years. Based on grain yield, eight indigenous upland rice varieties, including ULR026, ULR042, ULR075, ULR078, ULR080, ULR081, ULR089 and ULR105; demonstrated superior performance, high yield stability, and greater adaptability over the other varieties, including the Sew Mae Jan check variety. Additional qualities of the superior varieties included high amylose content (ULR081 and ULR075), high aroma (ULR078), and intermediate gelatinization temperature test (GT) (ULR078,ULR026, and ULR105). The participatory varietal selection (PVS) test for farmer(s) acceptance, and promotion of these varieties under rainfed conditions will be further studied.