عنوان فارسی مقاله:مایکوتوکسینهای مؤثر بر حیوانات، غذاها، انسانها و گیاهان: انواع، وقوع، سمیتها، مکانیسمهای عمل، پیشگیری و راهبردهای سمزدایی – مقاله مروری
چکیده
مایکوتوکسین ها توسط قارچ ها تولید می شوند و برای انسان و حیوانات به عنوان سم شناخته شده اند. مایکوتوکسین های رایج عبارتند از: آفلاتوکسین ها، اکراتوکسین ها، زیارالنون، پاتولین، استریگماتوسیستین، سیترینین، آلکالوئیدهای ارگوت، دئوکسی نیوالنول، فومونیزین ها، تریکوتسن ها، سموم آلترناریا، مایکوتوکسین های ترمورژنیک، فوزارین ها، ۳-میکوتوکسین ها، فوزارین ها، ۳-اسیدروسیکلوتوکسین ها، قارچ ها هم برای حیوانات و هم برای انسان، از جمله مرگ را به دنبال دارند. از آنجایی که چندین مایکوتوکسین به طور همزمان در طبیعت، به ویژه در غذاها و خوراک ها وجود دارند، سم زدایی و/یا حذف کامل مایکوتوکسین ها همچنان چالش برانگیز است. علاوه بر این، با توجه به اینکه حجم مقالات علمی در مورد مایکوتوکسین ها به طور پیوسته در حال افزایش است، نیاز به دانش پیوسته وجود دارد. برای تکمیل اطلاعات موجود، دانش مایکوتوکسینهای مؤثر بر حیوانات، غذاها، انسانها و گیاهان، با تمرکز بیشتر بر انواع، سمیت و اقدامات پیشگیرانه، از جمله استراتژیهای به کار رفته در سمزدایی و حذف، در این کار مورد بازبینی قرار گرفت. سنتز ما نشان داد که راهبردهای ضدعفونی، کنترل و سم زدایی مایکوتوکسین، اقدامات پیشگیرانه قبل و بعد از برداشت را کاهش می دهد. به طور خاص، اقدامات قبل از برداشت می تواند شامل اقدامات خوب کشاورزی، کوددهی/آبیاری، تناوب زراعی، استفاده از انواع مقاوم محصولات، اجتناب از آسیب حشرات، برداشت زود هنگام، حفظ رطوبت کافی، و حذف بقایای برداشت های قبلی باشد. از سوی دیگر، اقدامات پس از برداشت می تواند شامل اقدامات فرآوری، شیمیایی، بیولوژیکی و فیزیکی باشد. علاوه بر این، روشهای مبتنی بر شیمیایی و سایر استراتژیهای نوظهور برای سمزدایی مایکوتوکسین میتواند شامل استفاده از کیتوزان، ازن، نانوذرات و عصارههای گیاهی باشد.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.