عنوان فارسی مقاله:تجمع و انباشت بیشتر اسید گاما آمینوبوتیریک ناشی از تنش شوری از طریق تحریک فعالیت دی آمین اکسیدازها در ریشه سویا
چکیده
گفته می شود که پلی آمینها (PA) از طریق محصول اکسیداتیو مانند تشکیل اسید گاما آمینوبوتیریک GABA عمل میکنند. با این حال، فقط اطلاعات محدودی در رابطه متقابل بین تجزیه PA و تجمع GABA تحت تنش شوری وجود دارد. به منظور اثبات کردن همبستگی کمی بین اکسیداسیون PA و تجمع GABA، اثرات تیمارها با غلظتهای مختلف NaCl، همراه با آمینوگوانیدین (AG، یک مهارکننده خاص دی اکسیدازهای دیامین (DAO؛ EC: 1.4.3.6)) و یک تست بازیابی از تنش شوری بر روی PA های آزاد درون زا، تجمع اسید گاما آمینوبوتیریک (GABA) و فعالیت DAO در ریشه سویا [Glycine max (L.) Merr.] رقم ساکسی ۱ تعیین شد. نتایج نشان داد که سطح پوترسین (Put)، کاداورین (Cad) و اسپرمیدین (Spd) با افزایش غلظت شوری به طور قابل توجهی کاهش مییابد. زیرا تنش شوری به شدت فعالیت DAO را تحریک میکند تا تجزیه PA را تسریع کند. تجمع GABA با افزایش غلظت NaCl، حدود ۱۱ تا ۱۷ برابر افزایش در مقایسه با گیاهان شاهد افزایش یافت. تیمار AG تجمع PAs درون زا را به عنوان یک نتیجه از کند شدن شدید فعالیت DAO افزایش داد، اما تجمع GABA را کاهش داد. بهبودی به مدت ۶ روز در محلول ۱/۲ هوگلند از تنش NaCl 100 میلی مولار منجر به کاهش در فعالیت DAO، برگشت سطح PA و کاهش همزمان محتوای GABA شد. یک همبستگی نزدیک بین تغییرات در فعالیت DAO و تجمع GABA مشاهده شد. نتایج نشان میدهد که تجمع GABA بالاتر (حدود ۳۹٪) ناشی از تنش شوری میتواند ناشی از تجزیه PA باشد، که نشان میدهد PA ممکن است کارکرد خود را از طریق تشکیل GABA تحت تنش شوری انجام دهد(انباشت بیشتر اسید گاما آمینوبوتیریک).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.