عنوان فارسی مقاله:تجویز عصاره هسته انگور (Vitis vinifera) به ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) عملکرد رشد، برخی پارامترهای بیوشیمیایی و بیان ژن مربوط به آنتی اکسیدان را تنظیم میکند
چکیده
هسته انگور به عنوان منبع اصلی پلی فنول ها دارای خواص تغذیهای و دارویی فراوانی در انسان است. در مطالعه حاضر، اثرات عصاره اتانولی هسته انگور (GSE) بر عملکرد رشد، فعالیت آنتی اکسیدانی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی در ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. ۹۰ ماهی (وزن اولیه ۷۸٫۴۷ گرم) به طور تصادفی بین ۹ استخر سیمانی (۱٫۸ × ۰٫۲۲ × ۰٫۳۵ متر) با ۱۰ ماهی در هر مخزن توزیع شدند. سه جیره آزمایشی حاوی ۰، ۱۰ یا ۵۰ گرم در کیلوگرم GSE تهیه شد و هر جیره به مدت ۶۰ روز به طور تصادفی در سه استخر ماهی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تغذیه GSE باعث افزایش برخی از پارامترهای رشد از جمله نرخ رشد ویژه و عامل شرایط در مقایسه با گروه کنترل شد. در بین متابولیتهای مختلف سرم، سطح گلوکز در گروههای تیمار نسبت به گروه کنترل کاهش معنیداری داشت. محصول کل پراکسیداسیون لیپیدی نشان داده شده به عنوان مالون دی آلدئید به طور معنیداری در هر دو گروه تیماری اضافه شده با GSE کاهش یافت. بیان ژن مربوط به آنزیمهای آنتی اکسیدانی، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز ۱، و گلوتاتیون S-ترانسفراز A، در روده ماهیهایی که دوز پایین GSE دریافت کردند، تنظیم مثبت شد. نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که GSE، به ویژه در ۱۰ گرم در کیلوگرم، رژیم غذایی پتانسیل بهبود (۱) نرخ رشد خاص و عامل وضعیت، (۲) پارامترهای بیوشیمیایی از جمله گلوکز و محصول پراکسیداسیون لیپیدی، و (۳) بیان ژنهای آنتی اکسیدانی از جمله کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز ۱ و گلوتاتیون S-ترانسفراز A در ماهی قزل آلای رنگین کمان را افزایش داد(تجویز عصاره هسته انگور).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.