عنوان فارسی مقاله:بررسی اثر فعالیت و دمای آب بر فاز تاخیری و سرعت رشد سویههای فلاوی برش آسپرژیلوس آفلاتوکسیژن جدا شده از دانه برنج انبار شده
چکیده
این مطالعه اثر عوامل محیطی فعالیت آب (aw) و دما را بر فاز تاخیری قبل از رشد و سرعت رشد شش قارچ آفلاتوکسیژنیک، سویههای Aspergillus section Flavi، از دانه برنج شلتوک ذخیرهشده در تایلند بررسی کرد. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که هر دو فاکتور تنش مورد مطالعه به طور معنیداری بر فازهای تاخیر و نرخ رشد شعاعی در رژیمهای aw و دمای مورد مطالعه تأثیر میگذارند (۰۵/۰P<). به طور کلی، رشد هر سویه در محدوده ۲۰-۴۰ درجه سانتی گراد و ۰٫۹۰-۰٫۹۸ aw مشابه بود، اما شرایط بهینه حدود aw 0.95 و ۳۰ C یافت شد. تحت تنش شدید aw ۰×۹۰ aw) با دمای بالا (۴۰ C)، تفاوتهایی در پاسخهای رشد مشاهده شد که برخی از سویهها قادر به رشد نبودند. فازهای تاخیر به طور قابل توجهی در دمای حاشیه و سطوح aw افزایش یافت. فاکتورهای ترکیبی اثر متقابل آماری را برای سرعت رشد نشان دادند (۰۵/۰P<)، در حالی که شواهدی دال بر اثر متقابل آماری بر روی فازهای تاخیری قبل از رشد وجود نداشت (۰۵/۰>P). نرخ رشد در شرایط آب آزادتر (> 0.95 aw)، برهمکنش نامتعارف زمانی مشاهده شد که سویه ها در دماهای بالاتر (>30 C) کشت شدند. در مقابل، سرعت رشد با دماهای سردتر در کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد برهمکنش ترتیبی را نشان داد. سرعت رشد در ۰٫۹۵ aw و ۳۰C سریعترین بود. با این حال، این تفاوت معنیداری با ۰٫۹۸ و ۰٫۹۰ aw نداشت (P>0.05)(سرعت رشد سویههای فلاوی).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.