عنوان فارسی مقاله:تفاوت در پاسخ به کلسترول غذایی مشتق شده از تخم مرغ منجر به پروفایل لیپوپروتئین متمایز می شود در حالی که غلظت پلاسمایی کاروتنوئیدها و کولین در یک جمعیت جوان سالم تحت تأثیر قرار نمی گیرد.
چکیده
پیش زمینه: نشان داده شده است که برخی از افراد (تقریباً ۱/۳ از جمعیت) را می توان به عنوان افرادی که به کلسترول غذایی بیش از حد پاسخ می دهند طبقه بندی کرد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی این بود که آیا پاسخ به کلسترول غذایی (تامین شده توسط تخم مرغ) باعث متابولیسم لیپوپروتئین و فراهمی زیستی لوتئین، زآگزانتین و کولین، اجزای غذایی موجود در تخم مرغ می شود یا خیر. روشها: ما ۳۶ فرد سالم را که تحت یک دوره دو هفتهای قرار گرفتند و در آن صفر تخممرغ مصرف کردند، انتخاب کردیم. سپس شرکت کنندگان به مدت ۴ هفته به طور متوالی با ۱، ۲ و ۳ تخم مرغ در روز تغذیه شدند. در این تجزیه و تحلیل، ما مصرف ۰ تخم مرغ در روز را با ۳ تخم مرغ در روز (۵۴۰ میلی گرم اضافی کلسترول رژیم غذایی در روز) مقایسه کردیم. لیپیدهای پلاسما، زیرفرکسیون ذرات لیپوپروتئین و لوتئین، زآگزانتین و کولین پلاسما اندازه گیری شد. ما پاسخ طبیعی پلاسما به کلسترول رژیم غذایی را به عنوان افزایش ۲٫۲ میلی گرم در دسی لیتر برای هر ۱۰۰ میلی گرم کلسترول رژیم غذایی در روز طبقه بندی کردیم. بنابراین، افرادی که پس از مداخله بیش از ۱۲ میلیگرم در دسیلیتر افزایش کلسترول پلاسما داشتند (۱۲ نفر) بیش از حد پاسخدهنده در نظر گرفته شدند، در حالی که ۲۴ نفر باقیمانده تغییراتی در کلسترول پلاسما از ۱۶- تا ۹ میلیگرم در دسیلیتر داشتند و به عنوان پاسخدهنده نرمال در نظر گرفته شدند. . یافتهها: در مقایسه با ۰ تخممرغ، افرادی که بیش از حد پاسخ میدهند، افزایش قابلتوجهی در کلسترول تام، LDL و HDL پلاسما داشتند (۰۰۱/۰p<) بدون اینکه تغییری در نسبت LDL/HDL به دنبال مصرف ۳ تخممرغ در روز داشته باشند. آنها همچنین غلظت بالاتری از LDL بزرگ (۰۱/۰p<) بدون تغییر در LDL کوچک داشتند. جالب توجه است که هم پاسخ دهندگان بیش از حد و هم نرمال افزایش قابل توجهی در غلظت ذرات HDL بزرگ (۱۲٪) و لوتئین پلاسما (۱۷٪)، زآگزانتین (۳۰٪) و کولین (۱۲٪) (۰٫۰۰۱>p) در مقایسه با ۰ داشتند. نتیجه گیری: این نتایج نشان می دهد که مصرف تخم مرغ مستقل از پاسخ فردی به کلسترول رژیم غذایی، فراهمی زیستی کاروتنوئیدها و کولین موجود در تخم مرغ را افزایش می دهد. علاوه بر این، افزایش مشاهده شده در HDL بزرگ در همه افراد می تواند با HDL که ناقل اصلی لوتئین و زآگزانتین در پلاسما است مرتبط باشد(کلسترول غذایی مشتق شده).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.