عنوان فارسی مقاله:اسید آبسیزیک و اسید جاسمونیک در تحمل خشکی ناشی از پرایمینگ به خشکی در گندم نقش دارند
چکیده
تنش خشکی یک عامل محدود کننده برای تولید گندم و امنیت غذایی است. مشخص شده است که پرایمینگ خشکی باعث افزایش تحمل به خشکی در گندم میشود. با این حال، مکانیسمهای اصلی ناشناخته هستند. در مطالعه حاضر، ژنهای کدکننده بیوسنتز و متابولیسم اسید آبسیزیک (ABA) و اسید جاسمونیک (JA)، و همچنین ژنهای دخیل در مسیرهای سیگنالینگ ABA و JA توسط پرایمینگ خشکی تنظیم افزایشی شدند. غلظت درون زا JA و ABA به دنبال پرایمینگ خشکی افزایش یافت. تأثیر متقابل بین JA و ABA در پاسخ گیاه به پرایمینگ خشکی با استفاده از بازدارندههای بیوسنتز ABA و JA بیشتر مورد بررسی قرار گرفت. استفاده از فلوریدون (FLU) یا اسید نوردی هیدروگوآیارتیک (NDGA) برای گیاهان پرایمینگ شده منجر به کاهش پارامترهای کلروفیل فلورسانس و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون ردوکتاز و آسیب بیشتر به غشای سلولی در مقایسه با گیاهان پرایم شده (PD) تحت تنش خشکی شد. NDGA + ABA، اما نه FLU + JA، تحمل ناشی از پرایمینگ را بازسازی کرد، نتایج نشان داد که تفاوت معنیداری با PD تحت تنش خشکی وجود ندارد. تحت پرایمینگ خشکسالی، NDGA باعث سرکوب تجمع ABA شد، در حالی که FLU بر تجمع JA تأثیری نداشت. این نتایج با بیان ژنهای دخیل در بیوسنتز ABA و JA مطابقت داشت. آنها پیشنهاد میکنند که ABA و JA برای تحمل به خشکی ناشی از پرایمینگ در گندم مورد نیاز هستند، و JA در بالادست ABA عمل میکند.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.