عنوان فارسی مقاله:اثرات کاهنده سلنیوم بر تجمع کادمیوم و خواص مورفوفیزیولوژیکی در ارقام برنج
چکیده
سلنیوم (Se) یک عنصر مفید است، اما فقط زمانی که در محدوده مجاز آن وجود داشته باشد. تجمع بیش از حد آن در قسمتهای خوراکی گیاه میتواند باعث سمیت سموم شود. این مطالعه با هدف توسعه یک طرح زراعی برای تقویت زیستی برنج با Se و احیای خاک آلوده به کادمیوم (Cd) با استفاده از سلنیت سدیم (Na2SeO3) و کلرید کادمیوم (CdCl2) به عنوان تیمارهای خاک انجام شد. تقویت زیستی روی دو رقم هدف برنج انجام شد: ژنوتیپهای ۵۰۹۷A/R2035 و GangYou725، در آزمایشهای مزرعهای با استفاده از کادمیوم در غلظت ۰-۸ میلیگرم در کیلوگرم خاک-۱ و سلنیوم در ۰-۱ میلیگرم در کیلوگرم خاک-۱٫ از آنجایی که این ارقام برنج دارای ویژگی متابولیکی متفاوتی هستند، میزان تجمع عنصری، انحراف در غلظت کلروفیل، فعالیت دستگاه فتوسنتزی و عملکرد دانه بررسی شد. مشخص شد که کاربرد ۱ میلیگرم در کیلوگرم – ۱ Se2O3 باعث کاهش محتوای کادمیوم و افزایش محتوای کلروفیل و فعالیت فتوسنتزی میشود در حالی که عملکرد دانه تحت تأثیر کاربرد عناصر کمیاب فلزی قرار نگرفت. با مقایسه اثرات در مراحل مختلف، متوجه شدیم که مرحله ۵۰% خوشه دهی بیشترین حساسیت را نسبت به کاربرد فلز دارد. در مجموع، سلنیوم باعث کاهش سموم کادمیوم می شود، اما تجمع بیش از حد سلنیوم میلی گرم در کیلوگرم-۱) در برنج صیقل داده شده با کادمیوم در ۴ و ۸ میلی گرم در کیلوگرم-۱ مشاهده شد. سطح بالا از استرس کادمیوم در آزمایشهای گلدانی منجر به تجمع بیش از حد Se در جوانه و آندوسپرم شد که نگرانیهای جدی برای سلامتی ایجاد میکند(خواص مورفوفیزیولوژیکی در ارقام برنج).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.