اثرات کاهنده سلنیوم بر تجمع کادمیوم و خواص مورفوفیزیولوژیکی در ارقام برنج

نوع فایل : word

تعداد صفحات ترجمه تایپ شده با فرمت ورد با قابلیت ویرایش : 22

تعداد کلمات : 7900

مجله : Plant Physiology and Biochemistry

انتشار : 2022

ترجمه متون داخل جداول : ترجمه شده است

درج جداول در فایل ترجمه : درج شده است

منابع داخل متن : به صورت فارسی درج شده است

کیفیت ترجمه : بالا

:

تاریخ انتشار
18 فوریه 2022
دسته بندی
تعداد بازدیدها
1234 بازدید
35,000 تومان

عنوان فارسی مقاله:اثرات کاهنده سلنیوم بر تجمع کادمیوم و خواص مورفوفیزیولوژیکی در ارقام برنج

چکیده

  سلنیوم (Se) یک عنصر مفید است، اما فقط زمانی که در محدوده مجاز آن وجود داشته باشد. تجمع بیش از حد آن در قسمت‌های خوراکی گیاه می‌تواند باعث سمیت سموم شود. این مطالعه با هدف توسعه یک طرح زراعی برای تقویت زیستی برنج با Se و احیای خاک آلوده به کادمیوم (Cd) با استفاده از سلنیت سدیم (Na2SeO3) و کلرید کادمیوم (CdCl2) به عنوان تیمارهای خاک انجام شد. تقویت زیستی روی دو رقم هدف برنج انجام شد: ژنوتیپ‌های ۵۰۹۷A/R2035 و GangYou725، در آزمایش‌های مزرعه‌ای با استفاده از کادمیوم در غلظت ۰-۸ میلی‌گرم در کیلوگرم خاک-۱ و سلنیوم در ۰-۱ میلی‌گرم در کیلوگرم خاک-۱٫ از آنجایی که این ارقام برنج دارای ویژگی متابولیکی متفاوتی هستند، میزان تجمع عنصری، انحراف در غلظت کلروفیل، فعالیت دستگاه فتوسنتزی و عملکرد دانه بررسی شد. مشخص شد که کاربرد ۱ میلی‌گرم در کیلوگرم – ۱ Se2O3 باعث کاهش محتوای کادمیوم و افزایش محتوای کلروفیل و فعالیت فتوسنتزی می‌شود در حالی که عملکرد دانه تحت تأثیر کاربرد عناصر کمیاب فلزی قرار نگرفت. با مقایسه اثرات در مراحل مختلف، متوجه شدیم که مرحله ۵۰% خوشه دهی بیشترین حساسیت را نسبت به کاربرد فلز دارد. در مجموع، سلنیوم باعث کاهش سموم کادمیوم می شود، اما تجمع بیش از حد سلنیوم میلی گرم در کیلوگرم-۱) در برنج صیقل داده شده با کادمیوم در ۴ و ۸ میلی گرم در کیلوگرم-۱ مشاهده شد. سطح بالا از استرس کادمیوم در آزمایش‌های گلدانی منجر به تجمع بیش از حد Se در جوانه و آندوسپرم شد که نگرانی‌های جدی برای سلامتی ایجاد می‌کند(خواص مورفوفیزیولوژیکی در ارقام برنج).

ادامه مطلب

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

Title: Mitigation effects of selenium on accumulation of cadmium and morpho-physiological properties in rice varieties

Abstract

 Selenium (Se) is a beneficial element, but only when present within its permissible range. Its hyper-accumulation in edible plant parts can cause Se toxicity. This study aimed to develop an agronomic plan for biofortification of rice with Se and reclamation of cadmium (Cd)-contaminated soil, utilizing sodium selenite (Na2SeO3) and cadmium chloride (CdCl2) as soil treatments. Biofortification was performed on two target rice varieties: genotypes 5097A/R2035 and GangYou725, in field trials by applying Cd at a concentration of 0–8 mg kg soil− 1 and Se at 0–1 mg kg soil− 1. Since these rice varieties have different metabolic specificity, the degree of elemental accumulation, deviations in chlorophyll concentration, activity of photosynthetic apparatus and grain yield were assessed. It was found that application of 1 mg kg− 1 Se2O3 decrease Cd content and increased chlorophyll content and photosynthetic activity while grain yield was unaffected by application of the metallic trace-elements. Comparing effects at different stages, we found that the 50% heading stage was most sensitive to metal application. In sum, Se mitigates Cd toxicity, but hyperaccumulation of Se (4 mg kg− 1) in polished rice was observed with Cd at 4 and 8 mg kg− 1. The elevated level of Cd stress in pot experiments resulted in over-accumulation of Se in the germ and endosperm that poses serious health concerns.